[threecol_two]Een goeie foto maken voor een modellenbureau is niet hetzelfde als een goeie foto maken voor Facebook of het familiealbum. Voor je vriendjes, je favoriete huisdier of je nieuwe fiets heb je geen plaats op de foto. Het gaat hier over jou alleen. Hier zie je een reeks foto’s die goed zijn voor ons. We hebben het liefst drie types van foto-opnames: close-ups, torso’s en foto’s van het volledig lichaam.
Het spreekt voor zich dat de foto’s mooi belicht zijn en dat de foto’s scherp zijn. Anders zien we je nauwelijks. Neem bij voorkeur een rustige, effen achtergrond, dan komt het model meer tot zijn/haar recht, en gaat alle aandacht naar het model. De voorbeeldfoto’s zijn wat bijgesneden, klik op de foto’s en dan zie je ze helemaal en groter.[/threecol_two][threecol_one_last][box border=”full”]

Slechte foto’s?

Twijfel je aan de kwaliteit van je foto’s, dan organiseren we samen met je inschrijving een fotosessie voor je. Maar eerst moet je dit selectieformulier invullen. Voor de selectie hebben we genoeg met amateuropnames. [/box][/threecol_one_last]

[fivecol_one]close-up (7)
close-up (11)
close-up (10)
[/fivecol_one] [fivecol_one]close-up (9)
close-up (2)
close-up (13)
[/fivecol_one] [fivecol_one]close-up (6)
close-up (4)
close-up (3)
[/fivecol_one] [fivecol_one]close-up (15)
close-up (16)
close-up
[/fivecol_one] [fivecol_one_last]close-up (5)
torso (4)
close-up (14)
[/fivecol_one_last]

Fototype 1: de close-up

Bovenstaande foto’s zijn zogenaamde close-ups. Dat betekent “van heel dicht“. Deze soort opnames laten enkel je gezicht zien. Meestal is nog net je hals zichtbaar. Soms is de foto zelfs zo dicht genomen dat je haar er niet volledig op staat. Dat is beter zo, anders is er geen plaats genoeg op de foto voor je gezicht. De foto kan zowel frontaal zijn als in “driekwart”. Dat betekent dat de fotograaf wat scheef kijkt op het gezicht. Scheef — niet scheel! Close-ups zijn ook mooi als het lichaam niet recht naar de camera gericht is, waardoor het model schuin opzij kijkt naar de camera of bijna naar achter. Maar let op: hoe je ook staat, je moet naar de camera kijken, hoe je hoofd of lichaam ook staat.


[fivecol_one]torso (6)
[/fivecol_one] [fivecol_one]torso (9)
[/fivecol_one] [fivecol_one]torso (7)
[/fivecol_one] [fivecol_one]torso (8)
[/fivecol_one] [fivecol_one_last]torso (10)
[/fivecol_one_last]

Fototype 2: het torso

Bovenstaande foto’s zijn zogenaamde torso’s. Dat betekent ’romp’ in het Latijn. Deze soort opnames laten je gezicht zien en je lichaam tot aan je middel ongeveer. Meestal zijn je benen volledig onzichtbaar. Ook hier is de foto zo dicht genomen dat je haar er niet volledig op staat. Dat is beter zo. De foto kan zowel frontaal zijn als in “driekwart”. Dat betekent dat de fotograaf wat scheef kijkt op het gezicht. Ook torso’s zijn mooi als het lichaam niet recht naar de camera gericht is, waardoor het model schuin opzij kijkt naar de camera of bijna naar achter. Het model kijkt ook hier best naar de camera.


[fivecol_one]volledig lichaam (2)
[/fivecol_one] [fivecol_one]volledig lichaam (4)
[/fivecol_one] [fivecol_one]volledig lichaam
[/fivecol_one] [fivecol_one]volledig lichaam (3)
[/fivecol_one] [fivecol_one_last]volledig lichaam (5)
[/fivecol_one_last]

Fototype 3: het volledige lichaam

Bovenstaande foto’s zijn die van het volledige model. Deze soort opnames laten je helemaal zien. De foto kan zowel frontaal zijn als in “driekwart”. Dat betekent dat de fotograaf wat scheef kijkt op het gezicht. Ook deze soort opnames zijn mooi als het lichaam niet recht naar de camera gericht is, waardoor het model schuin opzij kijkt naar de camera of bijna naar achter. Het model kijkt ook hier best naar de camera.


Veel succes met je eerste fotosessie!